Praktijk aan Zee

Soms kom je er niet toe, dat wat je werkelijk wil ook te doen. Dit kan zijn in je werk, in je relatie, in je vriendschappen of in je vrije tijd. Toch heb je alle mogelijkheden in je om te vertrouwen op je eigen kracht om wensen, verlangens of veranderingen te realiseren. De oplossing ligt ergens in je zelf al te wachten. Praktijk aan Zee denkt mee, luistert, ondersteunt, daagt uit, stimuleert en inspireert…

Voor iedereen die toe is aan: verandering, plezier, uitdaging, ontwikkeling, zingeving, bemoediging, ontspanning, zelfvertrouwen, verwerking, creativiteit, inspiratie, keuzes, balans, (h)erkenning.

Alleen, samen, met collega’s, voor bedrijf of organisatie.

Visie
Appreciative Inquiry ‘Waarderend Organiseren’ is een prachtig instrument om zuiver te krijgen wat er speelt in een team/organisatie. Er wordt gewerkt met de 6-V cyclus: een waarderend actie-onderzoek. Verkennen, vertellen, verbeelden, vormgeven, verwezenlijken en verantwoorden.

Geweldloze Communicatie noemen we tegenwoordig Verbindende Communicatie. Het is gebaseerd op 4 stappen: de waarneming van een situatie, het gevoel wat dat oproept, bewust zijn van je behoefte en het doen van een verzoek. Het is een helder en helpend model in communicatie.

Het model van Past Reality Integration ‘PRI’ geeft inzicht en maakt ons bewust van hoe we onze aangeleerde patronen die we als kind nodig hadden, inzetten in onze volwassen communicatie met anderen maar dat we die aangeleerde patronen eigenlijk nu niet meer nodig hebben.

Ubuntu ‘I am because we are’……’ik ben omdat wij zijn’ is een Zuid-Afrikaanse filosofie. Ieders mening en bijdrage doet er toe. Er wordt geleerd om met elkaar de dialoog aan te gaan. Met behulp van positieve en creatieve energie wordt bewustwording en verandering in gang gezet.