Praktijk aan Zee

Soms kom je er niet toe, dat wat je werkelijk wil ook te doen. Dit kan zijn in je werk, in je relatie, in je vriendschappen of in je vrije tijd. Toch heb je alle mogelijkheden in je om te vertrouwen op je eigen kracht om wensen, verlangens of veranderingen te realiseren. De oplossing ligt ergens in je zelf al te wachten. Praktijk aan Zee denkt mee, luistert, ondersteunt, daagt uit, stimuleert en inspireert…

Voor iedereen die toe is aan:

verandering, plezier, uitdaging, ontwikkeling, zingeving, bemoediging, ontspanning, zelfvertrouwen, verwerking, creativiteit, inspiratie, keuzes, balans, (h)erkenning.

Alleen, samen, met collega’s, voor bedrijf of organisatie.

 

Praktijk Visie

Er worden meerdere methodieken gebruikt in de manier van werken.

Appreciative Inquiry ‘Waarderend Organiseren’ is een prachtig instrument om zuiver te krijgen wat er speelt in een team/organisatie. Er wordt gewerkt met de 6-V cyclus: een waarderend actie-onderzoek. Verkennen, vertellen, verbeelden, vormgeven, verwezenlijken en verantwoorden.

Verbindende Communicatie (voorheen Geweldloze Communicatie) is gebaseerd op 4 stappen: de waarneming van een situatie, het gevoel wat dat oproept, bewust zijn van je behoefte en het doen van een verzoek. Het is een helder en helpend model in communicatie.

Ubuntu is het diepgewortelde (Afrikaanse) mensbesef dat zich niet exact laat vangen in een vorm, laat staan in een methodiek. Als er al een mogelijkheid is om Ubuntu te omschrijven, dan komt deze fundamentele visie op menszijn het meest dichtbij: ‘Ik ben omdat wij zijn’. De essentie van menszijn, menselijk zijn, in relatie tot (alle) anderen wordt continu belicht als ‘voorgrond’. Dit ‘in relatie zijn’ is geen streven; dit is ons menselijk relationele fundament. Ubuntu is een diepgeworteld besef dat wij allen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. ‘People are people through other people’. ‘We are all here’ is een belangrijk begrip in Ubuntu. Het betekent dat je jezelf inbrengt inclusief je historie, je relaties en je plaats in de samenleving, economie, cultuur en natuur. Dat geldt voor een individu een groep, een organisatie maar ook voor ondernemingen en overheden. (voorgaande tekst komt grotendeels van http://www.ubuntusociety.nl/)

 

 

 

 

 

 

SLUIT
SLUIT